Frissen elbocsátott dolgozókat hívna vissza a Twitter

Elon Musk, tesla, vezető
(FILES) In this file photo taken on April 11, 2022, Elon Musk, founder of SpaceX, speaks during the Satellite 2020 at the Washington Convention Center in Washington, DC. - Elon Musk faces a lawsuit filed May 25, 2022 accusing him of pushing down Twitter's stock price in order to either give himself an escape hatch from his $44 billion buyout bid, or room to negotiate a discount. The suit alleges the billionaire Tesla boss tweeted and made statements intended to create doubt about the deal, which has roiled the social media platform for weeks. (Photo by Brendan Smialowski / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem lehet napok alatt előkészíteni egy ötven százalékos, olyan 3700 fős leépítést.
Vágólapra másolva!

Folytatódik az Elon Musk hatalomátvételével indult show a Twitternél. A Tesla és a SpaceX főnöke még két hete sem vette át a vállalat irányítását, azonban költségcsökkentési célból már a múlt hét második felében menesztette a dolgozóinak körülbelül felét.

Nem vesztegeti az időt Elon Musk, egyik napról a másikra mindent a feje tetejére állított a Twitternél Forrás: AFP/Brendan Smialowski

Ennek megfelelően jelenleg kaotikus állapotok uralkodnak a Facebook riválisánál, Musk betoppanásával teljesen szürreális eseménysorozat vette kezdetét, beláthatatlan végeredménnyel. Egyelőre annyi biztos, hogy a gigantikus leépítést nem sikerült előkészíteni, így a hírek szerint a vállalat HR-esei listákat állítanak össze a véletlenül elbocsátott kulcsemberekről, próbálják visszahívni őket a Twitterhez.

A híreket nem kommentálta a Twitter, bár ez betudható annak is, hogy a médiakapcsolatokért felelős részlege többé-kevésbé kiürült a tömeges elbocsátás következtében. Nem lehetetlen, hogy jelenleg senki sem olvassa az újságírói kérdéseket tartalmazó e-maileket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!