Ezek a világ legfurább takarítóeszközei

takarító, gépek, ablakmosó, robot, porszívó
Az ablakmosó robotok a legfurcsább háztartási gépek közé tartoznak.
Vágólapra másolva!
A fizikailag és mentálisan is egészséges élet egyik alappillére a tiszta rendezett otthon. A karácsony közeledtével pedig még inkább előtérbe kerül a tisztaság, hiszen sokan ilyenkor végzik el az évi egyik nagytakarítást.
Vágólapra másolva!

A takarításban, tisztításban pedig nagy segítséget nyújtanak a különféle háztartási gépek, amelyek fejlesztésén gőzerővel munkálkodnak az iparági szereplők. Ezt persze nem csupán jó szándékból teszik, hiszen az emberek rengeteg pénzt költenek ilyen jellegű berendezésekre. Az előrejelzések szerint a globális háztartási gép piac idén eléri a 650 milliárd dollárt, amivel még az okostelefonok vagy televíziók szegmensét is messze lekőrözi.

Az e területen tevékenykedő vállalatok mindent beleadnak, hogy olyan újdonságokkal állhassanak elő, amelyek elnyerhetik a vásárlók tetszését. Ennek köszönhetően pedig az elmúlt időszakban egyre-másra bukkantak fel a furcsábbnál furcsább olyan készülékek, amelyek alapvetően a takarítást szolgálják.

Ablakmosó robot

Kétségtelenül az egyik legérdekesebbek, leghihetetlenebb ezek közül az ablakmosó robotok termékcsaládja. Ezek apró, kis kereken guruló gépezetek, amelyek képesek ide-oda mozogva megtisztítani az üvegfelületet teljesen maguktól. Ehhez nem mágiát, hanem elektromotort használnak, amely vákuumot hoz létre, és így tapasztja oda magát a készüléket a függőleges felületre.

Az ablakmosó robotok a legfurcsább háztartási gépek közé tartoznak. Forrás: Origo

Az alján pedig egy mikroszálas textillel bevont felület található, amely egyszerűen tisztítható és cserélhető. A legtöbb ilyen gépet az elektromos hálózathoz kell csatlakoztatni, de akad néhány olyan modell is, amely a biztonság miatt rendelkezik beépített akkumulátorral is. Így nem kell attól tartani, hogy egy váratlan áramszünet miatt leesnének az üvegről. Az persze joggal merülhet fel mindenkiben, hogy egy ilyen berendezés képes-e valóban hatékonyan tisztítani, de a mi tapasztalataink egészen jók. Egy márkás modell meglehetősen jó munkát végez, és így képes levenni az ablakpucolás fárasztó terhét a vállunkról.

Egyedi álló porszívók

Az álló porszívók már hazánkban is meglehetősen elterjedtnek számítanak, és már különösebb meglepetést a puszta létük nem jelent. Azonban ebben a termékcsoportban is elő tudnak állni meghökkentő megoldásokkal a gyártók. Erre tökéletes bizonyíték a Samsung Bespoke Jet Pet fantázianevű terméke, amely egy egyedülálló, abszolút unikális dokkolórendszert kapott. Ez a meglehetősen nagy kiegészítő képes arra, hogy stabilan tartsa a porszívót, egy füst alatt tölti az akkumulátort, illetve ide üríthető maximálisan higiénikusan a portartály is. Nem utolsó sorban pedig igen jól mutat, olyan, mintha egy sci-fi filmből röppent volna elénk a porszívó.

A dokkoló jelenti az egyik nagy újdonságot a Samsung Bespoke Jet Pet nevű terméknél. Forrás: Origo

És ha már az álló porszívóknál tartunk, meg kell említeni a Miele Triflex nevű eszközét, amely ebben a kategóriában a modularitás csúcsát képviseli. Gyakorlatilag minden komponens külön-külön érkezik a dobozban, és ebből fakadóan szabadon döntheti el a felhasználó, hogy milyen típusú eszközre van szüksége. A csövet mellőzve pedig akár kéziporszívóként is bevetheti az eszközt, illetve az akkumulátor is igen egyszerűen cserélhető.

Tisztítás hőhullámmal

A szokatlan takarítógépek sorát erősítik az úgynevezett hőhullámú technológiát alkalmazó berendezések. Ezek a modellek gőzzel dolgoznak, forró levegővel lazítják fel a szennyeződést, hogy aztán kefékkel távolítsák el a koszt. Az ilyen masinák kellően kompaktak ahhoz, hogy bevethetőek legyenek akár egy autó belső terében, kárpiton vagy a lépcsőn is, ha úgy alakul.

A hővel, gőzzel dolgozó takarítógépek is nagyon hasznosak lehetnek. Forrás: Origo

Minimosogatógép

A végére hagytam a személyes kedvencemet, a mini mosogatógépet! Ezek legismertebb és leglátványosabb tagja a Daan Tech által fejlesztett Bob, amelybe csak néhány tányér és pohár fér, viszont könnyen mozgatható, és használat után akár el is pakolható.

A mini mosogatógép egy kis lakásban tehet nagy szolgálatot. Forrás: Origo

Egyedülállóknak vagy pároknak ideális megoldás lehet, hiszen náluk előfordulhat, hogy már be kell indítani a gépet, de még lenne benne hely. A Bob ráadásul kifejezetten dizájnos, többféle színben is elérhető és akár 20 perc alatt képes végezni a munkával. Rendelkezik beépített UV fényforrással, így a betett edények, evőeszközök fertőtlenítésére is alkalmas.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!