Az ergonómia bajnoka a Kensington hanyattegere

kensington slimblade pro hanyattegér
Egyesek akár a csillagkapu indítógombjának is nézhetik a Kensington SlimBlade Pro hanyattegeret
Vágólapra másolva!
Vezeték nélküli kiadást dobott piacra a SlimBlade modellből a vállalat.
Vágólapra másolva!

A döntő többség jó eséllyel még sosem használt a klasszikustól eltérő kialakítású egeret, de például a grafikai és mérnöki munkákat végzők körében nem hallatlan a trackball típusú modellek vásárlása. A magyarban hanyattegérnek nevezett termékek már ránézésre is gyökeresen eltérnek a megszokottól, az egérmutató mozgatása nem az egér húzásával és tolásával történik, hanem a golyó forgatásával.

Egyesek akár a csillagkapu indítógombjának is hihetik a Kensington SlimBlade Pro hanyattegeret Forrás: Kensington

A használatuk persze szokást igényel, azonban a tapasztalatok szerint a hanyattegerek használata jóval kevésbé fárasztó, ráadásul precízebben irányítható velük az egérmutató, jó eséllyel csak a termékek magas ára akadályozza a szélesebb körű elterjedésüket.

A Kensington most piacra dobott egy új modellt, a SlimBlade Pro újítását az jelenti az itthon olyan 45 ezer forinttól kapható SlimBlade verzióhoz képest, hogy vezeték nélkül is használható. A kütyü egy töltéssel akár 4 hónap akkus üzemidőt is kínálhat, a töltése és a vezetékes használata a hozzá járó USB-C kábellel történik, vezeték nélkül Bluetooth adatkapcsolattal vagy USB-s vevőegységgel bírható működésre.

Az egér hivatalosan Windows 7+ és macOS 10.13+ rendszerekkel kompatibilis. Nem világos, hogy Linux alól mennyire működik, a testre szabásához használható szoftver biztosan nem érhető el az alternatív rendszeren.

A SlimBlade Pro elsőként az Egyesült Államokban került piacra 120 dollárért, itthon várhatóan bruttó 60 ezer forint körüli áron bukkanhat majd fel a közeljövőben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!