Frissítés téglásíthatja a legújabb MacBook Prókat

apple macbook pro 2021 laptop notebook
Apple MacBook Pro (2021)
Vágólapra másolva!
A beszámolók szerint alapcserét végeznek rajtuk a szervizesek.
Vágólapra másolva!

Nem tűnnek teljes sikernek az Apple múlt héten kiadott rendszerfrissítései, a korai beszámolók alapján az iOS 15.4 drámaian csökkentette egyes iPhone-tulajoknál az akkus üzemidőt, most pedig arról csiripelnek a madarak, hogy a vele párhuzamosan kiadott macOS 12.3 működésképtelenné tehet egyes Mac számítógépeket.

Apple MacBook Pro (2021) Forrás: Apple

Egyelőre úgy tűnik, hogy a súlyos hiba csak a legújabb 14 hüvelykes és 16 hüvelykes MacBook Pro laptopokat érinti, ezekben már Apple M1 rendszerlapka dolgozik. A beszámolók szerint a frissítés telepítését követően nem indul el az operációs rendszer, bár egyes esetekben némi hozzáértéssel visszaállítható lehet az előző, működőképes verziója.

A hibával az Apple hivatalos szervizeit felkeresett ügyfelek azt állítják, hogy a technikusok kicserélték az alaplapot a laptopjukban. Viszont látszólag nincs rá garancia, hogy a rendszerfrissítő alkalmazás futtatásakor nem fog újból előjönni a probléma, így jobb ötlet lehet várni a macOS 12.3 telepítésével, amíg az Apple meg nem oldja a rendszerbetöltővel kapcsolatos bugot.

Hírünk írásáig az Apple nem reagált az iOS-szel és a macOS-szel kapcsolatos panaszokra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!