Folytatta a diadalmenetét a Windows 11

windows 11 laptop notebook számítógép
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Minden ötödik modern microsoftos rendszert futtató számítógépen átvette a hatalmat.
Vágólapra másolva!

Nem viccelt a Windows 11 szélvész sebességű kiadásának bejelentésekor a Microsoft, az AdDuplex adatai szerint a Windows 10 vagy Windows 11 rendszerű számítógépek már 19,3 százalékára felkerült, plusz a nyilvános előzetesének is van további 0,3% piaci része. Ez óriási teljesítmény ahhoz képest, hogy még öt hónap sem telt el az első stabil főverziójának elérhetővé válása óta.

A kép csak illusztráció Forrás: HolgersFotografie / Pixabay

A legszélesebb körben használt rendszereknek a Windows 10 tavalyi főverziói bizonyultak, a tavaszi 21H1 főverzió 27,5% részesedéssel vezeti a listát, a második helyre pedig az őszi 21H2 jött be 21%-kal. Összességében a 2021-ben kiadott három microsoftos operációs rendszer a modern windowsos számítógépek bő kétharmadán fut.

Öt hónap alatt majdnem minden ötödik modern windowsos számítógépre felkerült már a Windows 11 Forrás: AdDuplex

Ettől függetlenül a Microsoftnak van még dolga bőven, a 17,9% részesedéssel rendelkező Windows 10 October 2020 Update (20H2) terméktámogatása ugyanis 2022. május 10-én megszűnik, a kérdéses napon érkeznek majd hozzá utoljára biztonsági frissítések. Ennek megfelelően a Microsoftnak a nyár elejéig muszáj a Windows 10 valamelyik újabb főverziójára vagy Windows 11-re átállítania az érintett számítógépeket, különben kritikus javítások nélkül maradnak a felhasználóik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!