Tízmilliókkal kevesebb Samsung Galaxy készülhet

samsung galaxy a33 5g okostelefon mobil
Samsung Galaxy A33 5G
Vágólapra másolva!
Eredetileg 310 millió okostelefon legyártását tervezte idén a vállalat.
Vágólapra másolva!

A dél-koreai Maeil Business News hírportál forrásai szerint a Samsung kénytelen volt korrigálni az idei mobilgyártására vonatkozó terveit. A részvényeseknek adott legutóbbi tájékoztatása szerint idén 310 millió darab okostelefont kívánt legyártani, ám a források szerint az illetékesek most 30 millióval visszavágták a célszámot, elsősorban a megfizethetőbb modellekből készülhet kevesebb.

Várhatóan több tényező sem kedvez majd idén az olcsóbb készülékek eladásainak Forrás: Samsung

Az informátorok szerint háromféle fő oka van a legyártott darabszám csökkentésének: a magas infláció által okozott keresletcsökkenés, a továbbra is gondot jelentő félvezetőhiány, továbbá az orosz–ukrán háború a fő faktorok. A legutóbbi alatt azt kell érteni, hogy a szankciók miatt Oroszországba nem exportál mobilokat a gyártó, az ukrán fogyasztóknak pedig a legkisebb bajuk is nagyobb az új telefon vásárlásánál, már ha egyáltalán telik rá.

További érdekesség, hogy a hírek szerint az Apple is csökkentette iPhone SE-ből idén legyártandó darabszámot, a várthoz képes 20%-kal készülhet kevesebb a legolcsóbb készülékéből.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!