450 megapixeles kamerával lőne a riválisok fölé a Samsung

Galaxy S22 Ultra
Vágólapra másolva!
A több megapixel nem jobb, de a Samsung egyik új védjegye arra utal, hogy már a 450 megapixeles megoldásokon is dolgoznak.
Vágólapra másolva!

Hiába mondják a szakértők, hogy a több megapixel nem eredményez jobb fotókat, többet számít a minőségi szenzor, lencse és algoritmusok – a reklámokban ez az, ami eladható, a Samsung pedig nem titkoltan tovább és tovább emelné a megapixelek számát.

Galaxy S22 Ultra Forrás: android authority

200 megapixeles szenzorai már vannak a gyártónak, ezekre elsőként a Motorola épít csúcsmobilt. A GalaxyClub pedig kiszúrta, hogy a Samsung Dél-Koreában levédette a Hexa²Pixel kifejezést, ami a szivárogtatók találgatásai szerint röviden arra utal, hogy jönnek a 450 megapixeles mobilos kameraszenzorok.

Persze erre garancia nincs, a fejlesztések időrendi menetéről pedig végképp semmi információ. Valószínű azonban, hogy a végeredmény itt is 12 megapixeles lesz, hiszen a 108 és a 200 megapixeles szenzornál is ez a gyári beállítás. Az ilyen irányú fejlesztés értelme az lehet, hogy csökken a szenzor fizikai mérete, miközben a képpontoké nem, vagy nő.