Májusban kap utoljára frissítéseket a rendszer 2020 végén megjelent főverziója.

Az elmúlt hónapokban keveset lehetett hallani a Windows 10 kapcsán, hiszen az utódjára fókuszáló Microsoft már nem kíván érdemben foglalkozni vele, a 2025-ben esedékes nyugdíjazásáig csak apró funkcionális frissítésekre és biztonsági javításokra számíthatnak a használói. Ettől függetlenül még hosszú évekig releváns lesz, hiszen a jelenleg használatban lévő PC-k nagyobbik része hivatalosan nem kompatibilis az utódjával.

A kép csak illusztrációForrás: Elly Fairytale / Pexels

Most megtörte a csendet a Microsoft, megkezdte a legújabb Windows 10 November 2021 Update (21H2) automatikus telepítését az olyan számítógépekre, amelyek még az October 2020 Update (20H2) változatot futtatják. Ennek magyarázata, hogy a régebbi rendszerhez utoljára 2022. május 10-én érkeznek biztonsági frissítések, így az ezt futtató PC-ket sürgősen át kell állítani egy újabb kiadásra.

Az AdDuplex legfrissebb adatai szerint tavaly novemberben a Windows 10 és Windows 11 rendszerű számítógépeket használók még 31,8 százaléka futtatta a lassan búcsúzó változatot, így ideje csipkednie magát a Microsoftnak, nehogy számítógépezők tízmillió maradjanak javítatlan Windowson.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!