Mégis jöhet a 15 hüvelykes MacBook Air

apple macbook air
Apple MacBook Air (2020)
Vágólapra másolva!
Jó választás lehetne a MacBook Pro sebességét nem igénylők számára.
Vágólapra másolva!

Rövid időn belül két megbízható forrás is azzal állt elő, hogy az Apple végre hajlandó lesz befoltozni egy furcsa rést a laptopos kínálatában, 13 hüvelykes mellett a jövőben 15 hüvelykes kijelzővel is árulni kívánja az általános használatra szánt MacBook Air laptopját.

Apple MacBook Air (2020) Forrás: Apple

A modell jó választás volna a noteszgép nagyobb kijelzőre áhítozó vevőinek, hiszen a professzionális felhasználásra szánt MacBook Prók hiába érhetőek el 14 hüvelykes és 16 hüvelykes kivitelben is, mikor még a kisebbik alapmodellje is bő dupla áron kapható a MacBook Airhez képest. Ez olyan orbitális felár a kicsivel nagyobb kijelzőért, amit a döntő többség nem kíván kifizetni.

A 15 hüvelykes MacBook Airről először a Display Supply Chain Consultants, majd a TF International Securities-nél dolgozó Ming-Chi Kuo adott hírt. Az utóbbi állítása szerint a tervezési fázisban lévő laptophoz ugyanaz a 30 wattos töltő jár majd, mint a jelenlegi MacBook Airhez, a tömeggyártása pedig 2023 utolsó negyedévében veheti kezdetét, így a vevők várhatnak még egy darabig a nagyobb Airre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!