Több profilt tárolni képes, felülírható fizikai kártyával oldható meg a kihívás.

Az egyre ritkábban elérhető audio Jack hangcsatlakozó után a fizikai SIM-kártya lehet a technikai fejlődés következő áldozata a mobiliparban, idővel az okostelefonok teljesen át fognak állni a szoftveresen felülírható eSIM használatára. Most Mishaal Rahman szoftverfejlesztő jóvoltából kiderült, hogy a német TelcoVillage még tavaly ősszel piacra dobott egy innovatív terméket, amellyel minden modernebb androidos telefonban kihasználhatóak az eSIM előnyei.

Az eSIM.me első pillantásra egy szimpla fizikai SIM-nek tűnik, ám a telefonba való behelyezését követően az appján keresztül eSIM-profilok menthetőek rá, a termék megfelel a vonatkozó GSMA eUICC szabványnak. Szimultán több profil is tárolható a kártyán, az appján keresztül lehet váltogatni az eSIM-ek között, akár dupla eSIM-es funkcionalitás nyújtására is képes.

A tervezőcég legalább Android 9 Pie rendszerű mobilt javasol a használatához, mivel a korábbi főverziók esetében gyártófüggő, hogy jelen vannak-e a működéséhez szükséges programozási felületek. A mobilappja képes ellenőrizni a használni kívánt mobillal való kompatibilitást.

Az eSIM.me hátulütőjét az árazása jelenti: az összes trükköt bevetette a gyártó, hogy minél több pénzt sajtoljon ki a vevőkből.

A bruttó 36 euró (~14 ezer forint) körüli legolcsóbb verziójába öt eSIM menthető, nincs dupla eSIM, továbbá a kártya hozzárendelődik a beüzemelésekor használt készülékhez, mobilcsere esetén 10 euró az új telefonban való működésre bírása. A harminc eSIM tárolására képes, dupla SIM funkciót is kínáló, mesterséges limitációktól teljesen mentes változata már bruttó 156 euróba (~60 ezer forintba) kerül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!