Utólag is kerülhet eSIM az androidos mobilokba

sim kártyák
Photo prise le 27 septembre 2010 ŕ Paris de téléphones portables et de cartes SIM. Un vaste réseau, qui piratait les codes de sécurité des téléphones portables, vient d'ętre démantelé avec l'interpellation de neuf personnes dans toute la France, notamment des employés d'opérateurs de téléphonie mobile, a-t-on appris le 26 septembre 2010 auprčs des enquęteurs. AFP PHOTO ETIENNE LAURENT
Vágólapra másolva!
Több profilt tárolni képes, felülírható fizikai kártyával oldható meg a kihívás.
Vágólapra másolva!

Az egyre ritkábban elérhető audio Jack hangcsatlakozó után a fizikai SIM-kártya lehet a technikai fejlődés következő áldozata a mobiliparban, idővel az okostelefonok teljesen át fognak állni a szoftveresen felülírható eSIM használatára. Most Mishaal Rahman szoftverfejlesztő jóvoltából kiderült, hogy a német TelcoVillage még tavaly ősszel piacra dobott egy innovatív terméket, amellyel minden modernebb androidos telefonban kihasználhatóak az eSIM előnyei.

Az eSIM.me első pillantásra egy szimpla fizikai SIM-nek tűnik, ám a telefonba való behelyezését követően az appján keresztül eSIM-profilok menthetőek rá, a termék megfelel a vonatkozó GSMA eUICC szabványnak. Szimultán több profil is tárolható a kártyán, az appján keresztül lehet váltogatni az eSIM-ek között, akár dupla eSIM-es funkcionalitás nyújtására is képes.

A tervezőcég legalább Android 9 Pie rendszerű mobilt javasol a használatához, mivel a korábbi főverziók esetében gyártófüggő, hogy jelen vannak-e a működéséhez szükséges programozási felületek. A mobilappja képes ellenőrizni a használni kívánt mobillal való kompatibilitást.

Az eSIM.me hátulütőjét az árazása jelenti: az összes trükköt bevetette a gyártó, hogy minél több pénzt sajtoljon ki a vevőkből.

A bruttó 36 euró (~14 ezer forint) körüli legolcsóbb verziójába öt eSIM menthető, nincs dupla eSIM, továbbá a kártya hozzárendelődik a beüzemelésekor használt készülékhez, mobilcsere esetén 10 euró az új telefonban való működésre bírása. A harminc eSIM tárolására képes, dupla SIM funkciót is kínáló, mesterséges limitációktól teljesen mentes változata már bruttó 156 euróba (~60 ezer forintba) kerül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!