Nagy fejlesztést kaphat mobilon az Apple Pay

apple pay nfc érintés nélküli fizetés mobilfizetés
Érintés nélküli fizetési terminálként használhatják majd a kereskedők és a szolgáltatók az iPhone-jukat
Vágólapra másolva!
Nagyon úgy tűnik, hogy az ősztől alternatív böngészőkben is lehet majd fizetni vele.
Vágólapra másolva!

Nagy csendben egy kezdetek óta várt bővítést kaphat az Apple Pay fizetési szolgáltatás, a megfelelő iPhone és iPad eszközökre idén ősszel elérhetővé váló iOS 16 és iPadOS 16 rendszerektől kezdve már nem csak a Safarit használva lehet majd fizetni vele a lehetőséget közvetlenül támogató webhelyeken.

A jelek szerint alternatív böngészőkben is elérhető lesz az Apple mobileszközein a Pay fizetési szolgáltatás Forrás: Apple

A változtatás elsőként egy Firefoxot használó bétatesztelőnek tűnt fel pár hete, azonban csak most vált közismertté, miután a MacRumors írója is kiszúrta. Steve Moser a Chrome és az Edge esetében erősítette meg, hogy lehetővé vált a webhelyeken való gyors és kényelmes fizetés.

Hírünk írásáig az Apple semmit sem közölt a változtatás kapcsán, az éppen aktuális iOS 15 és iPadOS 15 továbbra is csak a Safarit használva teszik lehetővé az Apple Payjel való fizetést a webshopokban.

Puszta spekulációk szerint a változtatásnak köze lehet ahhoz, hogy az Európai Unió le kíván csapni a nagy techcégek versenyellenes praktikáira, az Apple Pay rivális böngészőkből való visszatartása pedig érdekes lépés annak fényében, hogy a cég mobileszközein kizárólag a Safari által is használt motort használhatják az érintett alkalmazások.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!