Segít üzemanyagot spórolni a Google Térkép

google térkép maps
Hosszabb menetidővel járhat az alternatív útvonal, de segít üzemanyagot spórolni és csökkenti a károsanyag-kibocsátást
Vágólapra másolva!
Belső égésű motoros és villamos hajtású autók esetén is csökkenthető a fogyasztás.
Vágólapra másolva!

Magyarországgal együtt közel negyven újabb országban vált elérhetővé a Google Térkép környezetbarát útvonaltervezési funkciója. Ennek segítségével az autósok és motorosok olyan alternatív útvonalakat terveztethetnek, amelyekkel a menetidő minimális emelkedése ellenére jelentősen csökkenthető lehet az üzemanyag-fogyasztás, elektromos jármű esetén az akkuból kivett energia, ezekkel együtt pedig a közlekedés környezeti terhelése.

Hosszabb menetidővel járhat az alternatív útvonal, de segít üzemanyagot spórolni és csökkenti a károsanyag-kibocsátást Forrás: Google

„Amennyiben a felhasználó például a budapesti Pál-völgyi-barlangtól szeretne eljutni a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, akkor nagyjából 40 perc menetidővel kell számolnia. A megfelelő útvonal kiválasztásakor a Google Térképet hívhatja segítségül, amely már régóta számos navigációs lehetőséget kínál, köztük olyan fenntartható alternatívákat, mint a sétára, a kerékpárra és a tömegközlekedésre vonatkozó útvonalak. Amennyiben a helyszínt autóval szeretné megközelíteni, a járművezető könnyedén megtudhatja, hogy merre kell mennie, ha a lehető leggyorsabban szeretne eljutni célpontjához.

De mi lenne, ha egy másik lehetőséget is választhatna: egy olyan útvonalat, amely 7 perccel tovább tart, de a várható üzemanyag-fogyasztás közel 29%-át takarítja meg vele? Ebben segít a Google Térkép új funkciója, a környezetbarát útválasztás" – olvasható a cég közleményében.

Az eltérő energiaforrást hasznosító járművek között persze nagy különbségek vannak a fogyasztás karakterisztikáiban, így a felhasználók beállíthatják a Google Térkép appban, hogy benzines, gázüzemű, dízel, hibrid, vagy elektromos járművel rendelkeznek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!