Számottevően javult az iPhone 14 javíthatósága

apple iphone 14 ifixit
Így néz ki leszedett hátlappal az iPhone 14, az iPhone 5 óta csak a kijelző felől voltak megbonthatóak az Apple mobiljai
Vágólapra másolva!
Bár ez nem jelenti azt, hogy érdemes volna házilag nekiállni az akkucserének.
Vágólapra másolva!

A tűkön ülve váró vásárlók mellett többek közt az iFixithez is gyorsan eljutott a pénteken piacra került iPhone 14, és szokás szerint nem kellett sokat várni, hogy a vállalat egyik szakértője videón mondjon ítéletet a javíthatóságáról.

A készüléktől előzetesen semmi komoly érdekesség sem volt várható, ám ehhez képest meglepetést okozott a termékcsalád legolcsóbb tagja, az előlapja mellett ugyanis a hátlapja is leszedhető, ami óriási segítség például akkucsere esetén, ilyen dizájnra az iPhone 4 óta nem volt példa. Részben emiatt az elődjéhez képest az Apple mérnökei számottevően átrendezték a készülék belsejét is, a komponenseket szerencsére továbbra is csavarok, lefogatólemezek, szalagkábelek tartják össze.

A hivatalos csináld magad iPhone-javítási program ellenére mindez nem jelenti azt, hogy érdemes volna házilag nekiállni a készülék javításának, hiszen az előlapot és a hátlapot is nagy mennyiségű ragasztó tartja a helyén, ráadásul a pótalkatrészek elfogadását továbbra is szoftveresen engedélyezni kell.

Az iPhone 13 javíthatóságára annak idején 5/10-es pontszámot adott az iFixit, az iPhone 14 esetében 7/10-re javult az érték, ráadásul a szoftveres engedélyeztetési nyűg nélkül magasabb volna.

Nagy érdekesség, hogy az iPhone 14 Pro modellek még a nehezebben javítható dizájnt használják, csak az előlap felől bonthatóak meg.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!