Gyorsan munkát találnak a menesztett techdolgozók

programozás kódolás iroda programming coding office
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Az oroszlánrészük három hónapon belül talált magának új munkahelyet.
Vágólapra másolva!

A 2022-es év során egymás után tartottak óriási leépítéseket a nagyobb techcégek, csak az Egyesült Államokban tízezrek veszítették el a munkájukat az elmúlt jó fél évben. Ez borzasztóan hangzik, ám ténylegesen nem túlságosan tragikus a helyzet, a ZipRecruiter adatai alapján az érintettek 79 százaléka már talált magának új munkahelyet. Kontextusként az USA teljes munkaerőpiacán 83% volt az érték, a gazdasági nehézségek ellenére a munkáltatók szivacsként szívják fel a munkaerőt.

Leépített techipari dolgozók tízezreit volt képes felszívni az USA munkaerőpiaca az elmúlt hónapokban Forrás: ThisIsEngineering / Pexels

A munkaerőközvetítő cég szerint a mára újból dolgozó techmunkások 40 százaléka egy hónapon belül, míg további 40 százalékuk egy-három hónap alatt talált magának munkát. Csupán 15 százalékuknak tellett 3-6 hónapjába az újbóli elhelyezkedés, a maradékuk maradt hat hónapon túl álláskereső.

További érdekesség, hogy a leépített techmunkások 74 százaléka maradt a techiparban, a maradék 26% jellemzően a kereskedelembe, a pénzügyi szektorba, továbbá az egészségügybe vándorolt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!