Ezek voltak a techrovat kedvencei 2022-ben

2022, kedvenc, termékei, tech, techbázis
Hifiman Edition XS.
Vágólapra másolva!
Rengeteg telefont, tévét, szórakoztatóelektronikai, számítástechnikai és háztartási gépet, valamint mobilt próbáltunk ki a múlt évben. Szubjektív listát készítettünk arról, hogy nekünk melyek tetszettek a leginkább.
Vágólapra másolva!

2022 igen mozgalmas esztendő volt a hatalmas technológiai-elektronikai univerzumban. Rengeteg termék került piacra, és ezek közül szerkesztőségünk tagjai is sokat kipróbálhattak. Közöttük akadtak vacak, nem túl jól sikerült, illetve természetesen remek darabok egyaránt.

Hifiman Edition XS. Forrás: Origo

Mostani cikkünkben azokat szedtük csokorba, amelyeket mi a legjobban szerettünk 2022-ben. Jöjjenek tehát az Origo Techbázis kedvencei az elmúlt egy évből!

Telefon

A Samsung továbbra sem tud nagyon hibázni a telefonos fronton. A vállalat igen széles portfóliót hozott létre 2022-ben is, aminek egyik koronagyémántja a Samsung Galaxy Z Flip 4. Az összehajtható kagylótelefon sokat fejlődött az idei évre, még gyorsabb lett, még jobb a kijelzője, illetve kamerája és az üzemideje is megnőtt.

Idén a szuperkompakt Samsung Galaxy Z Flip4 volt a kedvenc telefununk. Forrás: Origo

De a lényeg változatlan maradt: továbbra is nagyon jól néz ki, rendkívül dizájnos, menő, és nem utolsó sorban nagyon kényelmesen hordozható.

Konyhai kisgép

Egyre több gyártó kínál forrólevegős sütőt, azaz úgynevezett air fryert. Ez nem is véletlen, hiszen e kompakt, szabadon álló masinák népszerűsége világszerte nő. Mi is nagy rajongói vagyunk e termékcsaládnak, és az elmúlt évben is számos cég készülékét kipróbálhattuk.

Philips Airfryer XXL Smart. Forrás: Origo

A legjobban a Philips Airfryer XXL Smart tetszett, mert egy nagy, igen kényelmesen használható modell, amely tökéletes ételek elkészítését teszi lehetővé. Gyakorlatilag semmilyen szaktudás nem kell hozzá, a beépített érzékelőkből kapott adatok révén a készülék teljesen automata működésre is képes.

TV

A Sony 2022-ben is előállt egy szinte tökéletes televízióval. Ez a Sony A95K, amelybe a friss technológiának számító QD-OLED kijelzőt építették. Ez fantasztikusan szép, élethű színeket, minden korábbinál nagyobb fényerőt, látványos HDR megjelenítést és hibátlan mozgásvisszaadást produkál.

Sony A95K. Forrás: Origo

A termék dizájn terén is tartalmaz újdonságokat, és a hagyományos hangszórók helyett a panel rezegtetésével hozzák létre a hangokat. Ez egy kifejezetten különleges tv, amelyben az alkalmazott innovatív technológiák valóban hozzáadott értéket jelentenek.

Laptop

A rengeteg laptop közül egy kifejezetten elegáns, letisztult, kompakt, igen könnyen hordozható ultramobil eszközre esett a választásunk. Ez a Dell XPS 13 Plus, amely igen elegáns külsővel bír, és a dizájnját a véleményünk szerint nagyon eltalálták. Különlegessége, hogy a beépített egér láthatatlan, ami egyedivé teszi a megjelenését. Az anyaghasználat kiváló, a teljesítménye megdöbbentően nagy, a kijelzője pedig igen jó képminőség megteremtésére képes.

Dell XPS 13. Forrás: Origo

Fontos megjegyezni, hogy bár slank, nagyon strapabíró és komoly szoftveres védelemmel rendelkezik. Az üzemideje pedig kiemelkedő, hiszen az akkumulátor akár 15 órán keresztül képes ellátni a működéshez szükséges energiával.

Fejhallgató

A Hifiman Edition XS volt az egész tavalyi esztendő egyik legkellemesebb meglepetése. A kínai cég nyitott fejhallgatója ugyanis döbbenetesen jó megszólalást produkál. Képes kihozni a jó minőségű komponensekben és forrásanyagban rejlő lehetőségeket, és tényleg élménnyé teszi a zenehallgatást. Ráadásul igen kényelmes, és a hordása még hosszú órák után sem válik fárasztóvá vagy kényelmetlenné.

Elég nagy és nagyon kényelmes. Forrás: Origo

Hifiman Edition XS még nálunk vendégeskedik és így a tesztjét sem olvashatták még oldalinkon, de mivel mi már kipróbáltuk, bizton állíthatjuk, hogy ennél a fülesnél 2022-ben nem hallottunk jobbat (ami azt illeti, még sohasem)

Hajápolás

A tavalyi év legizgalmasabb terméke (mert akármilyen furán hangzik, ilyen is van) ezen a területen szerintünk a Dyson Airwrap, ami gyakorlatilag egy evolúciós ugrást jelent ebben a termékcsaládban. A modell dobozában számos kiegészítő található meg, amelyek segítségével különféle frizurák is egyszerűen, gyorsan elkészíthetőek.

Dyson Airwrap. Forrás: Origo

A fogása kényelmes, a teljesítménye kiemelkedő, és arra is odafigyeltek, hogy ne égesse meg, azaz, hogy óvja a hajszálakat.

Játék

E téren nem született meglepetés. Előzetesen is azt tippeltük, hogy a FIFA sorozat legfrissebb tagja lesz a kedvenc, valóban így is történt. A FIFA 23 egy nagyszerű futball tematikájú program, amelynek csodálatos a grafikája, remek a hangulata.

A FIFA 23 az év legjobb játéka szerintünk. Forrás: Origo

Változatos, többen is lehet játszani, rengeteg játékmódot pakoltak bele, és a kihívásra sem lehet panasz. A játékosok és csapatok nevei stimmelnek, az összeállítások aktuálisak, és tényleg remek foci élményt garantál.

A magyarok is helyet kaptak a játékban. Forrás: Origo

Az pedig külön nagyon tetszett, hogy akár a magyar válogatottal is végigverhetjük a világot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!