Vágólapra másolva!
November óta jelenít meg automatikusan generált, mesterséges intelligencia által készített írásokat a CNET.
Vágólapra másolva!

A napokban bejárta a médiát, hogy az egyik népszerű amerikai lap, a CNET egy ideje olyan cikkeket is megjelentet, amelyeket mesterséges intelligencia írt. Sokan gondolták, hogy a ChatGPT novemberi startjával csak idő kérdése, hogy elárasztják a keresőket az AI által generált cikkek, lehet, hogy ez tényleg így lesz.

AI Forrás: Origo

Gael Breton szerint a CNET november 11. óta oszt meg ilyen cikkeket, immáron több mint 70 jelent meg. A CNET jelzi az írásoknál, hogy automatizációs technológiával készültek, de az olvasó számára nem feltétlen egyértelmű, hogy mesterséges intelligencia írta az anyagot, a szerzőnél elsőre pedig csak a CNET Money látható. Csak ennek lekattintása után jelenik meg, hogy egy AI engine írta a szöveget.

Breton forrásai szerint ennél aggasztóbb, hogy meglehetősen nagy forgalmat generálnak ezek a cikkek.

Ebből pedig gond lehet: a Google álláspontja szerint a gépi tanulási eszközök által előállított tartalom az spam, amit elméletben büntet a keresőmotor. Vagyis az AI által írt cikkek népszerűsége szemben áll a Google állításaival. Innentől pedig nagy kérdés, hogy a Google képes lesz-e különbséget tenni az emberek és a mesterséges intelligencia által előállított írások között?