Feltalálták a fejpárnába épített hangrendszert

razer project carol hangszóró
7.1-es térhangzást ígér a Razer hangszórós fejpárnája
Vágólapra másolva!
Elméletileg bármelyik fejtámlás forgószékkel kompatibilis a Razer terméke.
Vágólapra másolva!

Az idei CES-en váratlanul emlékeztették a nagyközönséget a létezésükre a számítógépes hangszórók. Elsőként a Drop asztali hangszórópárja váltott ki nagyobb érdeklődést, az ipari kinézetű termék irányítottan próbálja a számítógépezők füleibe juttatni a hanghullámokat, a gyártó szerint a megoldással rendkívül magas minőségű hangzás érhető el.

7.1-es térhangzást ígér a Razer hangszórós fejpárnája Forrás: Razer

Ezt követően a Razer is bemutatott egy irányított hangszórást használó modellt, azonban a jelenleg csak koncepcióként létező Project Carol jóval elegánsabb és helytakarékosabb, a hangszórói egy fejtámlás forgószékekre felszerelhető fejtartó párnában kaptak helyet.

A gyártó szerint a termék prototípusával nagyon jól emulálható a 7.1-es térhangzás, a kényelem és a praktikusság érdekében pedig vezeték nélkül kapcsolódik a számítógépekhez, a célra egy USB portba bedugható adóvevőt használ. Ebből sejthetően a fejpárna áramellátásáról akku gondoskodik, a nyolc órás akkus üzemidőt kínáló telep USB-C kábellel tölthető.

Elméletileg bármely fejtámlás forgószékre felerősíthető a kiegészítő Forrás: Razer

Egyelőre nem tudni, hogy a Project Carol valaha piacra kerül-e, a Razer igényfelmérési célból szereti koncepcióként bemutatni az olyan termékeit, amelyek esetében nem tartja garantáltnak az üzleti sikert.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!