Ultra iPhone készítését fontolgatja az Apple

apple iphone 14 pro store okostelefon smartphone
Egy vevőnek mutatja az iPhone 14 Prót az Apple Store dolgozója
Vágólapra másolva!
Jövő ősszel érdemben átrendezheti a mobilkínálatát a vállalat.
Vágólapra másolva!

A múlt héten érkezett információk alapján kifejezetten rosszul fogy az iPhone 14 mobilcsalád két olcsóbbik tagja, vevői érdeklődés krónikus hiányában az iPhone 14 Plus variánsból csak szimbolikus mennyiséget gyártathat az Apple. A helyzet ellenére az idén ősszel érkező iPhone 15 széria a jelenleg megszokott négy modellből (sima / Plus / Pro / Pro Max) állhat, azonban jó esély van rá, hogy a 2024 őszére várható iPhone 16 családtól a gyártó átrendezi a kínálatát.

Az iPhone 14 szériát vásárlók nagyobbik része a drága Pro vagy Pro Max modelleket választja Forrás: Apple

Ennek keretében felettébb esélyes, hogy befejeződik a rendkívül gyengén teljesítő Plus pályafutása, azonban a Bloomberg informátorai szerint nem feltétlenül fog háromtagúra redukálódni a mobilcsalád. A források szerint az Apple maradhat a négykészülékes felállásnál, a halálra ítélt Plus helyett egy minden eddiginél drágább iPhone Ultra modell érkezhet a felhozatalába.

Ez teljesen racionális elképzelésnek tűnik, hiszen a jelenlegi kínálatból is a legdrágább iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max modellek fogynak a legjobban. A vásárlási trendek arra utalnak, hogy a legfontosabb és fizetőképes piacokon bőven lehet közönség egy minden eddiginél drágább iPhone Ultra modellre, ami segítene feljebb húzni a jövőbeli iPhone-szériák átlagos eladási árait.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!