Gépi rendszer leplezné le a szusiterroristákat

szusi
Vágólapra másolva!
Kitört a botrány az ételek és terítékek összenyálazása miatt Japánban.
Vágólapra másolva!

Óriási internetes perpatvar alakult ki Japánban, miután a közösségi médiában váratlanul felfutottak a futószalagos ételszállítást használó szusiéttermekben elkövetett, gusztustalan és fertőzésveszélyes csínyek. Többek közt az látható a videókon, hogy egyes vendégek beleturkálnak a mellettük elhaladó ételekbe, összeöntenek többféle fogást, összenyálazzák az evőeszközöket és a poharakat.

A Kura Sushi étteremlánc a videók hatására bejelentette, hogy március elejére minden éttermében frissíteni kívánja az ételek szalagról való levételét, ezen keresztül pedig a számlázást végző kamerás rendszerét. A remények szerint az új szoftver képes lesz detektálni a problémás vevők tetteit és riasztja róluk a személyzetet.

A japán közösségi médiában szusiterrorizmusnak elnevezett jelenség természetesen a rivális cégeket is érinti, az egyik gusztustalan videón sikerült beazonosítani a Sushiro egyik éttermét, mire közel 5%-ot esett az anyacégének részvényárfolyama. Az érintett étteremben azonnal kicserélték az összes szószos üveget és fertőtlenítették a poharakat, a vállalat a Kura Sushinál konvencionálisabb módszerekkel kívánja elejét venni a jövőbeli incidenseknek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!