Gátolhatják a meztelen képeik és videóik terjedését a tinik

Depressed teen girl sitting lonely Family Problems Bad News Adolescence Teenage Girls Women Females City Life Facial Expression Young Adult Teenager Fear Terrified Sitting Thinking Caucasian Ethnicity One Person Frustration Problems Hopelessness Emotional
Lonely teenager sitting outdoors
Vágólapra másolva!
A Facebook mellett többek közt a Pornhub és az OnlyFans is támogatja a Take It Downt.
Vágólapra másolva!

Érdemi segítséget kaptak a meztelen fotóik és videóik interneten való terjedését akadályozni próbáló fiatalok, a Meta kezdeti szponzorációjával elindult az ingyen és anonim módon használtató Take It Down internetes szolgáltatás.

Teljesen anonim módon történik az ujjlenyomatok adatbázisba való mentése Forrás: Getty Images/Petar Chernaev/Pixelfit

Az egyesült államokbeli Eltűnt és Kizsákmányolt Gyermekek Nemzeti Központja (NCMEC) által felügyelt Take It Down független elosztóközpontként kíván funkcionálni: az áldozatok vagy a szüleik menthetik az adatbázisába a problémás fotók és videók ujjlenyomatait, az internetes szolgáltatásokat üzemeltető partnercégek pedig az ujjlenyomatok alapján blokkolják a tartalmak megosztását a webhelyeiken.

A meztelen képek és videók ujjlenyomatainak elkészítése teljes mértékben a felhasználók eszközein történik, azok soha nem hagyják el a felhasználók számítógépeit vagy mobiljait. Az ujjlenyomatokból nem lehet visszaállítani az eredeti tartalmakat.

A Take It Down akkor is igénybe vehető, ha az áldozat már felnőttkorú, de a képeken és videókon még fiatalkorú volt.

A rendszert első körben a Facebook, az Instagram, az OnlyFans, a Pornhub, továbbá a Yubo kezdték támogatni, a remények szerint hamarosan újabb partnerek csatlakoznak majd a társasághoz, hogy minél hatékonyabban sikerüljön fellépni az érintett tartalmak terjedése ellen.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!