Halálra rémülnek egy YouTube-videótól a mobilok

ALIEN SQUARE FORMAT
ALIEN 1979 DIRECTED BY RIDLEY SCOTT Yaphet Kotto, Sigourney Weaver Ian Holm. COLLECTION CHRISTOHEL/ RnB © Twentieth Century Fox Film Corporation
Vágólapra másolva!
Részlegesen újraindulnak az Alienből vett jelenet lejátszásakor az újabb Google Pixelek.
Vágólapra másolva!

A Google Pixel mobilok mindig is hírhedtek voltak a furcsa bugjaikról, a napokban pedig mind közül az egyik legérdekesebbre derült fény: valamilyen oknál fogva teljesen összeomlanak a Pixel 6 és Pixel 7 modellek, mikor a gazdáik a YouTube mobilappban lejátszanak egy rövid klipet az 1979-es Alien filmből.

A tesztek alapján más márkák telefonjait nem érinti a furcsa hiba, a Google mobiljai röviddel a lejátszás megkezdése után elhasalnak és újraindulnak tőle. Szintén furcsa, hogy nem teljes újraindulásról van szó, a mobilhálózatokra vissza sem kapcsolódnak a készülékek, így manuális újraindításra van szükség a tényleges helyreállásukhoz.

Hírünk írásáig a Google nem kommentálta a hibát, azonban a tünetek alapján valószínűsíthető, hogy a telefonok rendszerlapkáinak grafikus meghajtószoftvere omlik össze a videótól, a klip valamiféle extrém ritkán kiváltható hibajelenséget idéz elő a hardveresen gyorsított videólejátszás során.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!