Itt a TikTok bejelentése: minden 18 év alattira vonatkozik!

Diák, gyerek, mobil, okostelefon, szünet, pokemon
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Új szabályokat készül bevezetni a TikTok. Az újítások heteken belül megérkezhetnek, és a fiatalok online jelenlétét akarja vele komolyan szabályozni a közösségi portál.
Vágólapra másolva!

A többi közösségi médiás platformhoz hasonlóan a TikTok is folyamatosan nyomás alatt áll a fiatalok mentális egészségére gyakorolt potenciálisan negatív hatásai miatt, a kritikákra válaszul a kínai vállalat a következő hetekben több változtatást is bevezet a 18 éven aluli felhasználók fiókjaiban.

Szakemberek javasolták a képernyőidő napi 60 percre állítását a TikToknak Forrás: mentatdgt / Pexels

A legérdekesebb újítást a napi 60 perces képernyőidő jelenti, ennek elérése esetén az érintettek egyrészt tájékoztatást kapnak az eltöltött időmennyiségről, másrészt pedig a mobiljuk feloldására használt módszerrel magát az appot is fel kell oldaniuk a további használat érdekében. A napi időlimites riasztást kikapcsolhatják a fiatalok, azonban napi 100 perc képernyőidő elérése esetén kötelezően be kell majd állítaniuk egy új limitet.

Ezen túlmenően a 18 éven aluliak minden héten értesítést kapnak majd az appon belül, amelyben részletes lebontásban áttekinthetik az előző 7 nap képernyőidőit. A remények szerint ez ébresztőként szolgál majd az egészségtelenül sokat tiktokozóknak, bár a telefonjuk digitális jóléti funkciója alapján jó eséllyel már így is tisztában vannak a szolgáltatás használati idejével.

Persze mindenki tudja, hogy ezeket a szabályokat már egy 13 éves internetező is könnyedén kicselezi majd, ezért kíváncsian várjuk, hogy a bevezetésük után mennyit változik a TikTok felülete, mondjuk este 10 után.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!