Ingyen gyorsíthatóak a gamer számítógépek

gamer pc gaming videójáték intertnet café
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Az összes játéklassító folyamat letiltható egy segédprogrammal a Windowsban.
Vágólapra másolva!

Kiváló szolgálatot tenni képes segédprogram vált elérhetővé a Windows 10 legújabb 22H2 főverziójához a számítógépes játékosok számára, az Atlas OS kíméletlenül minden olyan rendszerfunkciót letilt vagy eltávolít, amelyek negatívan befolyásolhatják a játékok teljesítményét.

A fejlesztők szerint az Atlas OS telepítését követően egy tiszta Windows 10 esetében 145-ről 35-re csökken a háttérben futó folyamatok száma, továbbá 2,3 GB-ról 900 MB-ra esik a memóriahasználat. Olyan helyzetekben lehet igazán látványos az előrelépés, mikor processzorlimit miatt hullámzik a játékok képkockasebessége, emiatt nem sikerül stabilan kihajtani a videókártya lelkét, de a pluszban rendelkezésre álló memória is segíthet az fps javításában.

Az Atlas OS-t csak játékra használt PC-kre ajánlják a fejlesztők, részben mivel a sebesség maximalizálása érdekében a Windows Update frissítőszolgáltatást és a Windows Defender vírusirtót is letiltja, így érdemi internetezésre és egyéb célokra is használt számítógépeken nagyon rizikós a használata.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!