A szánkba adja a válaszokat a ChatGPT-szemüveg

RizzGPT
Vágólapra másolva!
Elkészült a RizzGPT, vagyis a ChatGPT-szemüveg: figyeli az élő beszélgetéseinket, és válaszokat generál helyettünk, ott, egyből, élőben.
Vágólapra másolva!

Sokan használják már a ChatGPT-t erre vagy arra, az pedig mindig a konkrét helyzet kérdése, hogy ez helyes dolog-e. De felmerülhet a kérdés: segíthetne a generatív AI másokkal társalogni? Ezen gondolkodott a Stanfordi Egyetem 22 éves diákja, Bryan Chiang, aki egy AR-szemüveg, egy laptop és pár barát segítségével gyorsan megalkotta a RizzGPT-t.

RizzGPT Forrás: Nathan Frandino

Ez gyakorlatilag egy Brilliant Labs által tervezett, nyílt forráskódú firmware-rel ellátott ChatGPT-szemüveg: kamerával, mikrofonnal és projektorral, hogy a viselő szeme elé vetítsen.

Amikor valaki beszél a viselőhöz, a RizzGPT figyeli a beszédet, szöveggé konvertálja, majd WiFi-n elküldi a ChatGPT-nek. Az választ generál, ami megjelenik a kijelzőn. Lényegében ott helyben, élőben ad nekünk más személyiséget a ChatGPT, ami megmondja helyettünk a válaszokat beszélgetéskor. Arról persze ne beszéljünk, hová vezetne az a tárdadalom és a viselő mentális egészsége kapcsán, ha sokan kezdenének ilyet hordani...