Végre Windows 3.1-en is elérhető a ChatGPT

chatgpt wingpt
Kényszerűségből fapados, de működik a Windows 3.1-es ChatGPT kliensprogram
Vágólapra másolva!
Nem maradnak mesterséges intelligencia nélkül a 386-os számítógépeket használók.
Vágólapra másolva!

Újból lesújtott az angol anyanyelvűek körében népszerű Wordle játékot Windows 3.1-re átírt anonim fejlesztő, a WinGPT alkalmazásával már az 1992-ben megjelent rendszeren is használható a ChatGPT. A fiatalabbak talán már nem tudják, de a Windows 3.1 még nem operációs rendszer volt, hanem egy DOS tetején futó grafikus kezelőfelület, hivatalosan a rendszerközeli szoftver kategóriába esett.

Kényszerűségből fapados, de működik a Windows 3.1-es ChatGPT kliensprogram Forrás: dialup.net

A WinGPT képes közvetlenül kommunikálni a ChatGPT szervereivel, nem kell átjátszóként funkcionáló számítógépet beiktatni a retró PC és az internetkapcsolat közé, rendelkezik a TLS 1.3 adattitkosítási protokoll nem biztonságosan implementált változatával. Az alkalmazást C-ben és a Windows API használatával írta a fejlesztő, a forráskódot az Open Watcom V2-vel fordította gépi kódra.

A Windows 3.1 jellemzően 386-os és 486-os számítógépeken volt használatos, részben ezek pár megabájtnyi rendszermemóriája miatt a fejlesztő csak szöveges kommunikációt tudott engedélyezni a WinGPT-ben. Ráadásul muszáj volt letiltania a beszélgetési kontextus megjegyzését is, így az előzőleg kapott és küldött szövegek nem befolyásolják az új válaszok összeállításakor a chatbotot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!