Júniusban indul az iPhone 15 tömeggyártása

apple iphone 11 pro
Apple iPhone 11 Pro
Vágólapra másolva!
Sikerült megoldani az olcsóbbik modellek előállítási nehézségét.
Vágólapra másolva!

A spekulációk szerint az Apple idén is szeptemberben kívánja bejelenteni és piacra dobni az iPhone termékcsaládjának legújabb generációját. Friss iparági információk szerint ennek nem lesz akadálya, a Foxconn bérgyártó sikeresen befejezte az iPhone-városként elhíresült csengcsoui gyárában a készülékek próbagyártását, így még júniusban megkezdődhet a termékek tömeggyártása.

Elméletileg sínen van az iPhone 15 mobilcsalád gyártása és piacra dobása Forrás: Apple

A források szerint nem ment simán a tömeggyártás előkészítése, jelentős aggodalmat okozott, hogy túlságosan magas volt az iPhone 15 és iPhone 15 Plus modellekben használni kívánt, 48 megapixeles hátlapi kamera selejtaránya. Végül sikerült időben orvosolni a gondot, így a Foxconn elméletileg képes lesz az Apple által elvárt mennyiségben gyártani a készülékcsalád olcsóbbik felét.

Ha minden igaz, akkor az Apple első körben 85-90 millió darab iPhone 15-öt kíván legyártatni, arról viszont nincs hír, hogy a mennyiség miként oszlik meg a négy modell között. Jó esély van rá, hogy a rendelés nagyobbik felel a Pro készülékeket takarja, a magas áruk ellenére ezek fogynak a legjobban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!