Nagyot esett júniusban a ChatGPT forgalma

man classroom giggle professor student university class college instructor lesson teach business welcome pointer nerd confident formal success executive portrait retro face teacher school blackboard chalkboard education friendly September happy background
Funny giggle teacher man with pointer on blackboard background
Vágólapra másolva!
Prózai oka lehet az eddigi folyamatos növekedés utáni hirtelen hanyatlásnak.
Vágólapra másolva!

Látszólag szűnni nem akaró érdeklődés övezi a Bing chatbotját is hajtó ChatGPT technológiát, ennek ellenére a Similarweb értesülései szerint az előző hónaphoz képest júniusban közel 10 százalékot esett a mobilos és számítógépes forgalma. Eközben a Sensor Tower szerint a szolgáltatás iOS mobilappját is kevesebben töltötték le májushoz képest.

Egyesek sejtik, hogy honnan fúj a szél Fotó: 123RF

A helyzet nem csak a ChatGPT-t érinti, a Similarweb júniusban az egyéb generatív mesterséges intelligenciás szolgáltatásoknál is forgalomcsökkenést tapasztalt, a Microsoft Bing, a Google Bard, továbbá a Character.AI is érintettek. A legsúlyosabb helyzetben a Bing lehet, a chatbot elérhetővé válását követően februárban és márciusban kilőtt a Microsoft keresőmotorjának forgalma, azonban mostanra visszaesett a technológia bemutatása előtti szintre, ami nem hangzik sikertörténetnek.

Viszont ez nem jelenti azt, hogy ténylegesen csökkent volna a generatív MI iránti érdeklődés, a helyzetről elsőként beszámolt The Washington Post nagyon egyszerű magyarázatot sejt a háttérben: júniusban megkezdődtek a nyári szünetek, így eltűnhettek a szolgáltatásokból a házi feladataikat és beadandóikat többé-kevésbé a ChatGPT-vel megíratni próbáló diákok.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!