Ez a Firefox még támogatja a régi Windowsokat

mozilla firefox 115
A Firefox 115 után a macOS 10.12 - 10.14 támogatása is megszűnik
Vágólapra másolva!
Jó darabig érkeznek majd biztonsági frissítések a 115-ös főverzióhoz.
Vágólapra másolva!

Jelentős mérföldkőhöz ért a Mozilla Firefox, a magyar idő szerint kedd délután megjelent 115-ös főverziójával befejeződik a Windows 7 és a Windows 8.1 támogatása, a négy hét múlva érkező 116-os kiadás már legalább Windows 10-et igényel majd a telepítéséhez és a használatához.

A Firefox 115 után a macOS 10.12 - 10.14 támogatása is megszűnik Forrás: Origo

Ettől függetlenül nem hagyja teljesen cserben a régi operációs rendszereket futtató számítógépek tulajdonosait a Mozilla, a Firefox 115 egy hosszan támogatott (ESR) kiadás, biztonsági frissítések 2024 szeptemberéig érkeznek hozzá. A népszerű rivális böngészők már befejezték az érintett Windowsok támogatását, már csak a Mozilla hajlandó bármilyen szín alatt foglalkozni a rajtuk ragadt netezőkkel.

A Firefox 115 érdekesebb fejlesztései közül kiemelhető, hogy már minden felhasználónál elérhető a más böngészőkből való adatimportálását lehetővé tevő varázsló új változata, Linuxon gyárilag aktív a hardveresen gyorsított videólejátszás az Intel videóvezérlőkön, a fülsor végén lévő lenyíló menüben közvetlenül bezárhatóvá váltak a fülek, a jelszómezőkben pedig működik a visszavonás és ismétlés.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!