Vegyesen teljesít Mark Zuckerberg összelopkodott birodalma

Tíz leggazdagabb ember, Mark Zuckerberg
Facebook founder Mark Zuckerberg speaks at Georgetown University in a 'Conversation on Free Expression" in Washington, DC on October 17, 2019. (Photo by ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP)
Vágólapra másolva!
A regisztrált felhasználók felét sem tudja megtartani a Threads, a Reels-videók nézettsége viszont a lemásolt TikTok közelében jár.
Vágólapra másolva!

Jó hangulatban telhettek Mark Zuckerberg elmúlt napjai. A Meta második negyedéves pénzügyi beszámolója alapján a Facebook havi szinten aktív felhasználóinak száma most először áttörte a 3 milliárdos küszöböt, a Reels-videók nézettsége pedig a lemásolt TikTok közelében jár, az egy évvel ezelőtti napi 140 milliárdról napi 200 milliárdra nőtt.

A körülményeket figyelembe véve normálisnak tartja a Threads esetében tapasztalt lemorzsolódási arányt Forrás: AFP/Andrew Caballero-Reynolds

Ettől függetlenül a Reuters beszámolója szerint nem lehet tökéletesen boldog a Facebook vezére, és nem csak a metaverzumos divízió által elégetett újabb 3,7 milliárd dollár miatt. A Meta vezetőségével tartott megbeszélésének hanganyaga alapján szeretné, amennyiben a július elején indított Twitter-klón hatékonyabb volna az ügyfelek megtartásában, a százmillió feletti regisztrált felhasználó legalább felét jó lenne havi szinten aktívvá tenni, ám egyelőre még nem tart itt a Threads.

Az információ összecseng egy független elemzőcég korábbi állításával, miszerint a szolgáltatás két hét alatt elveszítette a kezdeti felhasználóinak felét.

Ettől függetlenül Zuckerberg jelenleg normálisnak tartja az 50% feletti lemorzsolódást, véleménye szerint a kereséshez hasonló alapfunkciók implementálásával és a böngészős felület elérhetővé tételével javulni fog a Threads ügyfélmegtartási képessége.

Chris Cox termékigazgató megígérte neki, hogy próbál további „ügyfélmegtartásra kitalált kampókat" építtetni a szolgáltatásba.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!