Csendben túlhajtja az Arc A380 kártyákat az Intel

asrock intel arc a380 challenger itx 6GB oc videókártya
AsRock Arc A380 Challenger ITX 6GB OC
Vágólapra másolva!
A legújabb driverrel együtt települ a videókártyák firmware-frissítése.
Vágólapra másolva!

Hamarosan fontos frissítést kapnak az első generációs Intel Arc videókártyák, új optimalizációknak köszönhetően feltűnően javulhat rajtuk a DirectX 11-et használó játékok átlagos és minimum képkockasebessége.

A Radeon és a GeForce termékek esetében hallatlan, hogy ilyen módon utólag emelkedtek volna a videókártyák alapértelmezett órajelei Forrás: AsRock

A hamarosan érkező driver bejelentése után kiderült, hogy az éppen elérhető legújabb meghajtó is tartogat egy dokumentálatlan érdekességet, 7,5 százalékkal megemeli a belépőszintű Arc A380 grafikus kártya órajelét, az eredeti 2000 MHz-ről 2150 MHz-re nőtt a frekvencia. Ez tisztességes túlhajtásnak mondható, bár ég és föld típusú különbséget nem tesz majd a játékok sebességében.

A kártyák firmware-frissítése a naprakész windowsos meghajtószoftver telepítése során kerül fel a videókártyákra.

Egyelőre nem világos, hogy minden egyes a piacon kapható, gyári referencia órajeleket használó Arc A380 esetében települ-e a magasabb alapértelmezett órajeleket hozó firmware. A helyzetről elsőként beszámolt számítógépező AsRocktól származó kártyával rendelkezik, kizárásos alapon az alacsony profilú modellről lehet szó, miután a gyártó Challenger ITX modellje gyárilag 2250 MHz órajelet használ.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!