Mégsem fog köddé válni a OneDrive kapacitása

laptop notebook számítógép gépelés internetezés böngészés home office typing browsing
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Duplán kívánta számolni a fotóalbumokba is betett képeket a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Augusztus végén sokakat felháborított változtatást jelentett be a OneDrive felhőtárhelyében a Microsoft, október közepétől kétszer számolta volna a tárhely kapacitása ellen az olyan képeket, amelyek nem csak fel lettek töltve, de a Fotóalbum funkción keresztül albumba lettek rendezve.

Nem értették a felhasználók, hogy a Microsoft milyen alapon kívánja a feltöltött képeket kétszer számolni a OneDrive tárhelykapacitásuk ellen Forrás: Peter Olexa / Pexels

Ennek minden bizonnyal műszaki magyarázata van, ezek szerint a tárhelyre feltöltött fotók albumokba való berakásakor a OneDrive létrehoz azokból egy második kópiát, ezek helyhasználatát kívánta elszámolni a Microsoft. Viszont ilyenről eddig nem volt szó, ez egy felhasználók számára rejtett technikai sajátosság, így kifejezetten úgy tűnhetett számukra, hogy a vállalat csak fizetős tárhelybővítést kíván eladni nekik a lépéssel.

Hab a tortán, hogy akinek az elszámolás módosítása miatt hirtelen betelt volna a felhőtárhelye, az még az Outlookban sem tudott volna levelet fogadni vagy küldeni.

A váratlan gondok elkerülése érdekében a Microsoft átmenetileg jóvá kívánt írni az érintetteknél némi extra felhőtárhelyet, azonban a hét elején inkább közölte, hogy a visszajelzésekre válaszul teljesen letett a tervéről, mégsem fogja duplán számolni a simán feltöltött és albumokba is bemozgatott képeket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!