Itt a végső figyelmeztetés a Google törlési ügyében

férfi, párkeresés, laptop, munka
Headache, tired and a man with a laptop and stress from an email, project or communication. Frustrated, anxiety and a businessman reading a chat on a computer about a mistake or work fail in office
Vágólapra másolva!
Kezdődik a nagy tisztogatás, örökre elvesznek az elhanyagolt regisztrációk.
Vágólapra másolva!

Továbbra is érvényes a Google májusban tett bejelentése, 2023 decemberétől folyamatosan törölgetni fogja a már legalább két éve inaktív felhasználói fiókokat. Az olyan fogyasztói Google-fiókokról van szó, amelyekbe nem léptek be két éve, nem töltöttek fel velük YouTube-videót, és semmilyen egyéb módon sem használták azokat, például nincsenek beállítva internetre csatlakoztatva nyüstölt mobilon sem.

Megoldhatatlan gondokat okozhat a szinte már elfelejtett Google-fiók elvesztése a jövőben Forrás: Shutterstock

Az inaktív fiókok törlése végleges és visszafordíthatatlan, a felhasználók elveszítik az „elárvult" Google-fiókjukhoz kapcsolt összes adatukat, beleértve a Gmailben lévő leveleket és a Google Drive-ba feltöltött állományokat.

Emellett a felhasználói nevük is zárolás alá kerül, így nem tehetik meg azt, hogy később újraregisztrálják ugyanazon a néven a régi fiókjukat. Erre például akkor lehet igény, mikor valaki elfelejtette a jelszót egy régóta nem használt webhelyen, erre próbál jelszóváltoztató e-mailt kérni, csak épp annak idején még azzal az e-mail-címmel regisztrált, amit az inaktivitás miatt törölt a Google.

A fiókok megmentéséhez elég két éven belül egyszer belépni azokba.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!