Okosóra mentette meg az anyukát és babáját

Apple Watch Series 7 koncepció
Vágólapra másolva!
Ha már egyszer van az emberen egy ilyen szerkezet, érdemes hallgatni rá, ha riasztani kezd.
Vágólapra másolva!

Általa csodának tekintett napot ünnepelt nemrég az Egyesült Államokban élő Veronica Williams. A Fox19 tudósítása alapján a Kentucky államban élő nő két éve az első lányával volt terhes, szinte a végsőkig minden jól ment, egy nap viszont emelkedett pulzus miatt kapott riasztást az Apple Watch okosórájától. Nem gondolt semmi rosszra, de pár nappal később újból megjelent a riasztás, ráadásul légszomja lett.

Kiszúrta Veronica Williams súlyos betegségének tüneteit az okosóra Forrás: Fox19

A háziorvosának tanácsára a férje bevitte Williamst a kórház sürgősségi osztályára, ahol néhány vizsgálatot követően közölte az orvos, hogy most rögtön kivennék császármetszéssel a babát, ha nem bánja. Ezt nem bánta, a gyermek pedig a minimális koraszülés ellenére egészségesnek bizonyult, viszont a nő kénytelen volt még egy hónapot a kórházban tölteni. Ugyan a mai napig kénytelen gyógyszereket szedni, azonban folyamatosan javul az állapota.

A műtétet elvégzett orvos szerint a nő tüneteit egy rendkívül ritka szívizomgyulladás okozta, az immunrendszere támadni kezdte a szívét, mintha valamiféle kívülről származó dolog volna, ennek a pulzusszámmal kapcsolatos jeleit detektálta az okosóra.

Williams meg van róla győződve, hogy az Apple Watch mentette meg mindkettejük életét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!