Búcsúzhatnak az utolsó GeForce GTX videókártyák

nvidia geforce gtx 1660 ti turing
NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti
Vágólapra másolva!
Hamarosan már csak sugárkövetést támogató modellek jöhetnek ki a gyárakból.
Vágólapra másolva!

Iparági források óriási szimbolikus jelentőségű információval álltak elő, állításuk szerint 2024 első negyedévétől kezdve a videókártyák gyártói nem lesznek képesek többé a GeForce GTX 16-szériás modelleken használt grafikus processzorokat rendelni az NVIDIA-tól.

NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti Forrás: NVIDIA

Ez azt jelenti, hogy az év elejével az NVIDIA már csak sugárkövetést támogató GeForce RTX kártyák gyártását teszi majd lehetővé számukra, nem marad olyan grafikus vezérlő a kínálatában, amely kizárólag raszteres renderelést tenne lehetővé. Ez érthető, az eredetileg 2019-ben piacra dobott GTX 16-széria műszakilag elavultnak mondható, a modernebb termékek miatt nincs értelme a piacon tartani.

A beszámoló új színezetet ad a néhány nappal ezelőtti pletykának, miszerint január elején 200 dollárért bemutatkozhat egy lebutított GeForce RTX 3050, ez lehet az NVIDIA legolcsóbb „új" videókártyája.

A GTX 16 Series termékek gyártásának megszűnése természetesen nem jelenti azt, hogy a driveres támogatásuk is véget érne, az érintett termékekkel rendelkezők várhatóan még évekig az elvárt módon megkapják majd a legújabb meghajtószoftvert a videókártyáikhoz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!