Olcsóbb lehet a vártnál a megfizethető GeForce

asus nvidia dual geforce rtx 3050 oc edition 8gb videokártya grafikus kártya
ASUS Dual GeForce RTX 3050 OC Edition 8GB
Vágólapra másolva!
A legkisebb büdzséjű gamereket fogja célba venni a félújdonsággal az NVIDIA.
Vágólapra másolva!

Friss pletykák érkeztek az NVIDIA következő legolcsóbb videókártyája kapcsán, iparági források szerint az eddig sejtett január helyett csak februárban debütálhat a 6 GB videómemóriával szerelt, továbbá kissé lebutított GeForce RTX 3050 grafikus vezérlő.

A korábbi pletyka szerint az új modell bevezetésével párhuzamosan búcsúzik a jelenlegi, 8 GB memóriával szerelt és erősebb GeForce RTX 3050 Forrás: ASUS

Szerencsére ezzel párhuzamosan jó hír is jött, a hónap eleji első szivárgás idején a többség azt feltételezte, hogy 200 dollárba kerül majd a termék, ezzel szemben a bennfentesek értesülései alapján 179 dolláros ajánlott árat talált ki számára az NVIDIA. Ez olyan nettó 63 ezer forintot jelent, így itthon bruttó 80-85 ezer forint környékén tűnhet majd fel az informatikai kereskedések polcain.

A 6 GB GDDR6 memóriával szerelt GeForce RTX 3050 a hírek szerint nem csak két gigabájt videómemóriától vett könnyes búcsút el az olcsóbbá tervezése során, de 128 bitesről 96 bitesre zsugorodhatott a memóriasínje, továbbá elveszíthetett 20%-ot a feldolgozóegységeiből, 2048 CUDA-magja maradhatott. Mindezek ellenére Full HD felbontásban és észszerű megkötések mellett állhatja majd a sarat, bár az ár-érték arányáról csak a független tesztek befutását követően lehet majd ítélkezni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!