A vártnál előbb befuthat a Windows 12

windows 11 laptop notebook számítógép computer számítógépezés levelezés böngészés outlook
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Számítógépgyártók vezetői árulkodhattak a Microsoft terveiről.
Vágólapra másolva!

Az Intel pénzügyi vezetőjének szavai alapján hetek óta úgy tűnik, hogy jövőre megérkezhet a Microsoft következő számítógépes operációs rendszere. A várható elnevezése nem ismert, így jobb híján jelenleg csak Windows 12-ként hivatkozik rá a sajtó.

A vártnál előbb véget érhet a Windows 11-es korszak Forrás: Windows / Unsplash

Most friss hírek érkeztek a tajvani Commercial Times jóvoltából az ügyben, az üzleti kiadvány szerint az Acer és a Quanta számítógépgyártók vezetői erősen arra céloztak a napokban, hogy várhatóan 2024 júniusában futhat be a Windows 12, plusz az ősz során a Windows 11 is kaphat egy nagy frissítést.

A jövő június mindenképp várakozások előtti időpontnak mondható, eddig az volt a hipotézis, hogy ha tényleg befut 2024-ben a Windows 12, akkor az ősz előtt semmiképp sem érdemes számítani rá. Másrészt viszont az Intel már említett pénzügyi igazgatója arról beszélt, hogy a következő Windows lehet a jövőre várhatóan újból emelkedő pályára álló számítógép-eladások egyik hajtóereje, ennek megfelelően időben piacra kell kerülniük a vele szerelt laptopoknak és asztali gépeknek.

Ha igaz a júniusi piacra kerülés híre, akkor valamikor a jövő év elején mutatkozhat be a Windows 12.

A rendszer újdonságairól semmit sem tudni azon túl, hogy mindenhol generatív mesterséges intelligenciát szeretne látni benne a Microsoft, műszaki értelemben és alapvetően egy átcímkézett Windows 11-re kell számítani.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!