A barátai hamis pornóvideóit nézte a streamer

brandon ewing atrioc
Könnyek között kért nyilvánosan bocsánatot az áldozatoktól a tetteiért
Vágólapra másolva!
Élő adásban bukott le, könnyek között kért bocsánatot az áldozatoktól.
Vágólapra másolva!

Nagy botrány tört ki egy ismert twitches streamer körül, a korábban az NVIDIA marketingeseként is dolgozott Brandon Ewing egyik nézője kiszúrt egy pornóoldalt a férfi böngészőjében, ráadásul nem a megszokottak valamelyikéről volt szó, hanem egy deepfake pornóvideókhoz pénzért hozzáférést áruló portálról.

Könnyek között kért nyilvánosan bocsánatot az áldozatoktól Forrás: Atrioc / Twitch

A webhelyen tartalmakat megosztók gépi tanulásos technológiával meglévő pornóvideókon cserélik le ismert személyek arcaira a pornószínésznők arcát. A technológia körülbelül két éve vált széles körben elérhetővé, de azóta javarészt elült miatta a botrány, a nagy pornómegosztó oldalak annak idején mind betiltották az efféle manipulált mozgóképek közszemlére tételét.

Az Atrioc becenéven futó streamer a botrány hatására könnyek között bocsánatot kért az áldozatoktól, több közismert és a barátjának nevezett twitches személyiségről is nézett manipulált pornóvideókat, elsősorban beteges kíváncsiságból, de rettentően megbánta a tettét és szégyelli magát.

Hab a tortán, hogy egyrészt a botrány miatt jelentős publicitást kapott a széles körben eddig nem ismert pornóoldal, másrészt az ügyben biztosan érintett Sweet Anita és QTCinderella streamerek eddig nem is tudtak az arcukat felhasználó, hamisított pornóvideókról. Alaposan megrázta őket a helyzet, az előbbi szeretne peres úton lecsapni a mozgóképek készítőire és a pornómegosztóra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!