[Frissítve] Megvásárolhatják az Angry Birds fejlesztőjét

Angry Birds
Vágólapra másolva!
A SEGA tulajdonába kerülhet a szebb időket is megélt Rovio.
Vágólapra másolva!

A The Wall Street Journal exkluzív értesülései szerint folytatódik a videójátékipar konszolidációja, a japán SEGA játékkiadó körülbelül 1 milliárd dollárért felvásárolhatja a finn Rovio Entertainment játékfejlesztőt. A kiadvány forrásai szerint az üzlet már a hét első felében véglegessé válhat.

Még középszerűre sikerült filmes adaptációt is kapott az Angry Birds Forrás: InterCom

Meglepetésnek nem titulálható a helyzet, hiszen a SEGA jelenleg nem rendelkezik komoly mobiljáték-fejlesztő kapacitással, míg a Rovio nem volt képes megismételni a hosszú éveken át aranytojást tojó tyúknak bizonyult Angry Birds sikerét. A franchise első része volt az első 1 milliárd letöltést elért mobiljáték a világon, a fejlesztő közvetlenül a termékekből és a szellemi tulajdon licenceléséből remekül meg is élt egy darabig, ám a múlt évtized közepére elfogyott a madarainak lendülete.

A helyzet miatt a Rovio még 2017-ben tőzsdére lépett, ám az így szerzett tőkét nem tudta hatékonyan kamatoztatni. Egy ideje a vezetősége már nyitott a felvásárlási ajánlatokra, de nem túl elkeseredetten, a hírek szerint márciusban visszautasították a Playtika kiadó 800 millió dollárját.

Frissítés: hétfőn hivatalossá vált az üzlet, a nemzetközi mobiljátékos piacon való terjeszkedésének jegyében a SEGA 706 millió eurót ad a Rovióért.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!