Jön a gépi SMS-ezés a Google Messages appba

Teenage girl using smartphone in a cafe Smart Phone Beautiful Schoolgirl Using Phone Adolescence Teenagers Only Coffee Break Student Bar Counter Text Messaging Relationship Difficulties Coffee Cup Girls Teenage Girls Young Women Women Females Copy Space S
Girl in a cafe texting on smartphone - copyspace
Vágólapra másolva!
Megfogalmazhatja vagy átfogalmazhatja a válaszüzeneteket a mesterséges intelligencia.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években jó néhány levelezőszolgáltatás bevezette a gyors válaszadási lehetőséget, ez a levelekben lévő szövegek alapján pár szavas sablonválaszokat ajánl, így nem kötelező fáradozni a „Rendben, köszönöm!"-höz hasonló üzenetek begépelésével. A generatív mesterséges intelligencia jóvoltából hamarosan a következő szintre lép majd az emberek közti gépi kommunikáció, az elsők között az SMS/RCS kommunikációt kínáló, androidos Google Messages kezdi meg a támogatását.

Humoros stílusokban is újraírathatóak a begépelt üzenetek Forrás: Google

A Google tájékoztatása szerint a mesterséges intelligenciás Magic Compose funkcióval felturbózott Messages az éppen aktuális beszélgetés kontextusa alapján képes komplex válaszüzeneteket ajánlani. Ezek stílusa az előző húsz elküldött üzenetén alapul, a manuálisan begépelt üzenetek pedig többféle stílusban is újraírathatóak vele. Ezek között kreatív módok is találhatóak, például dalszöveges formában vagy Shakespeare stílusában is átfogalmaztathatóak a szövegek.

A Magic Compose nyilvános tesztelését a napokban kezdte meg a cég, ám egyelőre csak a Google One Premium előfizetéssel, androidos mobillal, továbbá egyesült államokbeli SIM-kártyával rendelkezők férhetnek hozzá a Messages béta változatában.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!