Mégis felújíthatják a Red Dead Redemptiont?

Red Dead Redemption videojáték Rockstar
Vágólapra másolva!
Felélesztette a pletykát a dél-koreai korhatár-besoroló szervezet.
Vágólapra másolva!

Újabb csonton rágódhatnak a westerjátékok szerelmesei, egy redditező nemrég kiszúrta, hogy Dél-Korea videójátékok besorolásával foglalkozó szervezete újból minősítést adott a Red Dead Redemption első részének, a korábban látottnak megfelelően 18 év feletti közönségnek ajánlja a terméket.

Milliók örülnének a Red Dead Redemption felújított változatának, már ha tiszteséges állapotban jelenne meg Forrás: Rockstar Games

A Rockstar nyílt világú akciójátéka még 2010-ben jelent meg PlayStation 3 és Xbox 360 platformokra, rengeteg év játéka díjat zsebelt be a remek történetével és játékmenetével. Tavaly nyáron egy megbízhaó szivárogtató jóvoltából felröppent a pletyka, hogy a GTA IV-gyel együtt a Rockstar ebből a klasszikusából is remasterelt változatot kíván kiadni a modern konzolokra és számítógépekre, ami alaposan lázba hozta a közönséget.

Röviddel később belsős források lehűtötték a kedélyeket: állításuk ténylegesen nem kezdődött meg a munka a projekteken, ráadásul egyelőre jegelve lettek, feltehetően részben a rendkívül rossz állapotban piacra került GTA-trilógia miatti botrány, részben pedig a GTA VI extrém munkaigénye miatt. Viszont nincs kizárva, hogy a következő Grand Theft Auto kiadását követően valósággá válhatnak.

Az időközben eltelt egy évben teljes csend honolt az ügyben, ezt törte most meg a korhatár-besoroló szervezet webhelyén megjelent új bejegyzés. A Red Dead Redemption felújított változatára vágyók jobban teszik, ha nem isznak előre a medve bőrére, nem világos, hogy milyen okból adott ki újabb besorolást a szervezet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!