Drámaian veri a PlayStation az Xboxot

xbox one gamepad kontroller videojáték gaming gamer
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Évek óta titkolta az Xboxok eladásait a Microsoft, most váratlanul színt vallott.
Vágólapra másolva!

Érdekes időzítéssel pont az Activision Blizzard felvásárlásának megakadályozása miatt indított egyesült államokbeli per meghallgatási időszakában a Microsoft friss információkat hozott nyilvánosságra az Xbox One és Xbox Series konzolok eladási számairól. A vállalat utoljára 2016-ban közölt eladási számokat, azóta titkolta az értékeket, mert nem volt mivel büszkélkednie az eladások terén.

Az elemzők eddig is körülbelül ekkorára becsülték a PlayStation és az Xbox eladásai közti különbséget Forrás: Anthony / Pexels

A friss számokat a brazíliai BIG Festival játékfejlesztői eseményen tartott előadásában leleplezte le a vállalat, állítása szerint eddig kombinálva 79 millió Xbox Series és Xbox One konzolt értékesített. Ebből 21 millió Xbox Series, azaz csak 58 millió darab Xbox One talált gazdára a generáció életciklusa során.

Mindkét érték súlyos vereség a Microsoft számára, hiszen a Sony bő 117 millió PS4-et értékesített, a PlayStation 5 pedig már 38 millió feletti eladott darabszámnál jár. Az előző generációban körülbelül kétszer annyi PlayStation fogyott, mint Xbox, és ha nem változnak az eladási arányok, akkor a jelenlegi generációban is ilyen mértékű vereséget szenvedhet a Microsoft.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!