Nem kér erőművet a Ratchet & Clank: Rift Apart

ratchet and clank rift apart videojáték
Július végén számítógépekre is befut a Ratchet & Clank: Rift Apart
Vágólapra másolva!
Újabb videókártyák esetén még DirectStorage 1.2 is gyorsítja a betöltést.
Vágólapra másolva!

Két hétre sincs már vissza az eredetileg PlayStation 5-exkluzívnak szánt Ratchet & Clank: Rift Apart számítógépes verziójának megjelenéséig, ennek megfelelően a portolásáért felelős Nixxes Software nyilvánosságra hozta a minimum gépigényét, továbbá a különféle felbontások és beállítások mellett való futtatására javasolt konfigurációkat.

A Ratchet & Clank: Rift Apart minimum és ajánlott konfigurációi Forrás: Sony

A minimum rendszerigény racionális, a termékkel játszani kívánók 720p felbontást és nagyon alacsony beállításokat választva, továbbá 30 FPS tolerálása esetén megússzák Core i3-8100 / Ryzen 3 3100 CPU-val, 8 GB memóriával, GeForce GTX 960 / Radeon RX 470 videókártyával, 64 bites Windows 10-zel.

További nagy érdekesség, hogy a játék támogatja a Microsoft DirectStorage 1.2-t is, ennek jóvoltából a játékadatok egy részének betöltése áttehető a processzorról a videókártya vállára, az eredetileg csak NVMe SSD-ken elérhetővé vált technológia ezen verziója már a SATA SSD-ket és a merevlemezeket is támogatja. A használatához viszont DirectX 12 Ultimate-et támogató GPU szükséges, legalább GeForce RTX 2000 vagy Radeon RX 6000 videókártyáról beszélünk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!