Megjött az Android 14 bétája a Galaxy S23-ra

Samsung, Galaxy S23, széria, csúcsmobil, okostelefon
Samsung Galaxy S23
Vágólapra másolva!
Három országban már tesztelhető a következő generációs rendszerszoftver.
Vágólapra másolva!

Némi váratlan huzavonát követően ténylegesen megjelent a Samsung Galaxy S23 család tagjaira az Android 14 rendszert és OneUI 6.0 kezelőfelületet hozó frissítés bétája. A nyilvános előzetest jelenleg csak Dél-Koreában, az Egyesült Államokban, továbbá Németországban telepíthetik a kalandorok, ehhez először a Members appon át regisztrálniuk kell a tesztelésére. Az új szoftver általános terjesztésre szánt, stabilnak ítélt kiadása várhatóan az ősz végén vagy a tél elején fut majd be a készülékekre.

A sejtettnek megfelelően az Android 14 + OneUI 6.0 kombinációt használó szoftver túlságosan látványos újdonságokat nem hozott, az előző néhány efféle frissítéshez hasonlóan inkább csak kis reszeléseket tartalmaz nagy mennyiségben, mint a tweetben lévő képernyőképeken is látható.

A feltűnőbb fejlesztések közé tartozik, hogy a Samsung lecserélte a kezelőfelület alapértelmezett betűtípusát, a kijelző tetejéről lehúzható gyorsgombos felületen pedig prominens helyet kaptak a WiFi és a Bluetooth kapcsolgatására való gombok. További újítás, hogy ez a felület a kijelző jobb sarkából indított húzással közvetlen is megjeleníthető, így nem kell dupla lehúzó gesztust tenni az eléréséhez.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!