Segíthet az ismerkedésben a mesterséges intelligencia

Teenage girl using smartphone in a cafe Smart Phone Beautiful Schoolgirl Using Phone Adolescence Teenagers Only Coffee Break Student Bar Counter Text Messaging Relationship Difficulties Coffee Cup Girls Teenage Girls Young Women Women Females Copy Space S
Girl in a cafe texting on smartphone - copyspace
Vágólapra másolva!
Mesterséges intelligenciával, mert nem mindenki jó a csevegések elindításában.
Vágólapra másolva!

Az ismeretlenekkel való beszélgetések elindítása egyesek számára természetes és magától értetődő, azonban a társadalom jókora része számára valamilyen mértékben nehézséget jelent, ők nem mesterei a csevegés művészetének. A társasági képesség ideálisnál rosszabb fokú működése különösen nagy gondot jelenhet az idegenekkel való online ismerkedés során, például a randiappos chatelések indításakor, hiszen ilyenkor a szokásosnál is kevesebb nyilvánvaló fogódzkodó áll rendelkezésre.

A téma kiválasztása után javaslatot tenne a beszélgetésindító üzenetre a Gboard Forrás: GappsMod Flags/Telegram

Most kiderült, hogy a jövőben mesterséges intelligenciás segítséget kaphatnak majd a mobilon ismerkedni próbálók, beszélgetésindító funkcióval bővülhet a Google saját fejlesztésű Gboard billentyűzete, fedezte fel a GappsMod Flags telegramos csatorna adatbányász házigazdája. A lehetőséget jelenleg belsőleg tesztelik a fejlesztők, és nem világos, hogy mikor kezdődhet meg a nyilvános próbálgatása.

A Gboard beszélgetésindítási funkciója látszólag úgy működik, hogy a megfelelő szövegmezőbe koppintás és a kezelőfelületének behozása után a mobilozók kiválaszthatnak egyet a 30+ rendelkezésre álló téma közül, mire a generatív mesterséges intelligencia javaslatot tesz a kezdő üzenetre.

A GappsMod Flags esetében látszólag testre volt szabva a korábbi személyes használat alapján a témák listája, hiszen az utazáshoz, a zenéhez, az ételekhez, a kultúrához hasonló általánosságok mellett például a Google, MI, sci-fi, NBA, Biden, továbbá Yosemite címkék is megjelentek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!