Mégsem lesz Nintendo Switch Pro

nintendo switch játékkonzol videojáték gaming gamer
Nintendo Switch
Vágólapra másolva!
Generációközi frissítés helyett a kézikonzol valódi utódján dolgozhat a vállalat.
Vágólapra másolva!

Hihetetlenül hangzik, de idén március elején már hatéves lesz a Nintendo Switch, és bizony egyre gyakoribb beszédtéma a játékosok körében, hogy időszerű volna frissíteni az eredetileg sem a teljesítményével hódított kézikonzolt.

A Digital Foundry év végi podcastjében újból előkerült a téma, a csatornánál dolgozó John Linneman pedig elárulta, hogy egyes játékfejlesztőkkel folytatott beszélgetései alapján a Nintendo tényleg tervezett egy generációközi frissítést a konzolból. A média által Switch Pro néven emlegetett eszközről 2021 környékén pletykáltak a legintenzívebben, azonban a kérdéses évben csak az OLED-kijelzős Switchet dobta piacra a gyártó.

Linneman információ szerint a Switch Prót ismeretlen okból már rég kukázta a Nintendo, az illetékesei mégsem tartották jó ötletnek a kisebb generációközi frissítést, helyette a Switch második generációs változatának fejlesztésére kezdtek koncentrálni. Az újságíró benyomása szerint már nincs túlságosan távol a hardver bemutatása, ő nem lepődne meg, amennyiben akár egy éven belül, de legkésőbb 2024-ben elérhetővé válna a masszívan erősebb Nintendo Switch 2.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!