Forradalmasítaná a robotfűnyírást a Worx

worx landroid vision
Éles körülmények között majd kiderül, hogy ténylegesen mennyire csodafűnyíró a Landroid Vision
Vágólapra másolva!
Magától feltérképezi a kertet és a telekhatárokat a Landroid Vision modellje.
Vágólapra másolva!

A robotporszívók után nem kellett sokat várni a robotfűnyírók megjelenésére sem, ám a termékek egyelőre gyerekcipőben járnak. A fő problémát az jelenti, hogy meglehetősen fáradtságos munka beállítani a működésüket, például a hozzájuk tartozó appokban ki kell jelölni a nyírandó területeket, vagy éppen vezetőkábelt kell elásni a földben.

Éles körülmények között majd kiderül, hogy ténylegesen mennyire csodafűnyíró a Landroid Vision Forrás: Worx

A Worx gyártó most az állítja a CES-en bemutatott Landroid Vision okos fűnyíró robotjáról, hogy bármiféle időigényes babramunka nélkül munkára fogható: csak le kell tenni a kertben, majd a robotporszívókhoz hasonlóan kamerákkal és egyéb szenzorokkal magától feltérképezi a teljes területet, felismeri a nyilvánvaló telekhatárokat. Emellett a gyártó szerint a fűben hagyott slaghoz vagy játékokhoz hasonló akadályokat is képes detektálni és kikerülni.

Az ingatlanok rendkívül változatos tulajdonságai miatt merésznek tűnik az ígéret, hogy a Landroid Vision ideális esetben semmiféle manuális beállítgatást sem igényel, a puding próbáján majd fény derül a vállalat állításainak valóságtartamára.

Az okos robotfűnyíró a következő hónapokban kerül majd piacra az Egyesült Államokban, modelltől függően 2400-3000 dolláros, nettó 897 ezer – 1,12 millió forintos áron.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!