79 kWh áram tárolható otthon a Bluetti rendszerével

bluetti ep900 b500 napenergia napelem áramtároló
Tizenhat darab összefűzött akkucsomaggal 79 kWh áram tárolható a rendszerrel
Vágólapra másolva!
Közvetlen ráköthetőek a napelemek, rögtön bekapcsol áramszünet esetén.
Vágólapra másolva!

Újabb nagy teljesítményű áramtároló rendszerrel állt elő a Bluetti, a frissített EP900 inverterét az egyenként 9 kWh-s B500 akkucsomagjaival összefűzve már 79 kWh napelemekkel generált áram is tárolható otthon, a maximum leadható csúcsteljesítmény 9000W. Kontextusként a rendszer jelenleg kapható verziója olyan 40 kWh tárolására ad lehetőséget, itthon pedig a lakossági fogyasztók havi 210 kWh áramot tudnak teljesen rezsicsökkentett áron vásárolni.

Tizenhat darab összefűzött akkucsomaggal 79 kWh áram tárolható a rendszerrel Forrás: Bluetti

A Bluetti rendszerének extrái, hogy a beépített töltésvezérlőnek köszönhetően közvetlenül ráköthetőek a napelemek, továbbá integrálható a ház normál áramellátó rendszerébe, így áramszünet detektálása esetén 10 ezredmásodpercen belül átveszi a stafétabotot, szünetmentes tápegységként is működik.

Nagyon ügyes funkció még, hogy a felhasználók ütemezhetik a ház akkucsomagról való hajtását, így lehetőség van arra, hogy a megfelelő napokon és időszakokban hálózati áram helyett az eltárolt napenergiáról üzemeljen az épület. Ezzel megoldható lehet, hogy az év megfelelő időszakaiban teljesen vagy nagy arányban napelemek lássák el energiával az épületet, óriási mértékben csökkentve az évente fogyasztott hálózati áram mennyiségét, vagy éppen időben átütemezve annak használatát.

Természetesen abszolút körülményfüggő, hogy a Bluetti rendszerének anyagilag van-e értelme. Árakkal nem szolgált a cég, azonban egy praktikusnak titulálható kapacitású otthoni áramtároló rendszer kiépítése garantáltan sok millió forintos tétel lesz, még akkor is, ha nem kell már napelemeket telepíttetni hozzá.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!