Jön a felosztott nézet az Edge böngészőbe

microsoft edge
A fülek közti csík húzogatásával megváltoztatható, hogy a weblapok az ablak mekkora hányadát foglalják el
Vágólapra másolva!
Egyszerre két fül tartalmát is képes lesz majd mutatni az alkalmazás.
Vágólapra másolva!

Az elsősorban haladó felhasználókat célzó Vivaldi böngésző évek óta elérhető funkcióját megirigyelve a a Microsoft Edge fejlesztői csapata is kísérletezni kezdett a kettéosztott nézetű megjelenítéssel. A produktivitási és kényelmi funkció nagyon egyszerű, lehetővé teszi kettő megnyitott böngészőfül egymás mellett való megjelenítését a böngésző ablakában.

A fülek közti csík húzogatásával megváltoztatható, hogy a weblapok az ablak mekkora hányadát foglalják el Forrás: Origo

A weblapok ilyen jellegű megjelenítésére vágyók természetesen már emberemlékezet óta elérhetik ugyanezt a hatást, egyszerűen csak két különálló böngészőablakba kell tenniük a szimultán nézni kívánt weblapokat, aztán az operációs rendszerük ablakrendezési funkcióját kihasználva 50:50 arányban kitűzhetik az ablakokat a kijelzőjükre.

Ennek megfelelően a böngésző Canary előzetes verziójában opcionálisan már aktiválható fejlesztés (edge://flags/#edge-split-screen) úttörőnek nem mondható, azonban egyrészt ízlések és pofonok jelleggel a felhasználók egy részének jobban tetszhet a különálló ablakok használatánál, másrészt pedig a sokféle alkalmazás közti folyamatos váltogatás esetén objektíven kényelmesebbnek bizonyulhat, kevesebbet kellhet kattintgatni a böngészőablakok visszaállításához.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!