Titkos követést tesz lehetővé az AirTag riválisa

kütyü tile kulcstartó
A Tile kulcstartóval megtalálja az elveszett tárgyakat
Vágólapra másolva!
Egymillió dolláros büntetéssel fenyegeti a funkcióval visszaélőket a Tile.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt időszakban mintha csökkenni kezdtek volna az Apple AirTag követőeszközzel való visszaélések, miután egyrészt javult az áldozatok riasztása a velük együtt utazó kütyükről, másrészt pedig a fősodratú médiában jelentős figyelmet kapott, hogy lelepleződés esetén az Apple közreműködésével a rendőrség képes lehet pillanatok alatt fényt deríteni a gazdáik kilétére.

Évekkel az AirTag előtt piacra került a Tile, de a mai napig csak moderáltan vált népszerűvé Forrás: Origo

A visszaélések minimalizálásának negatív mellékhatása, hogy lopott tárgyak követésére már nem igazán használható az AirTag, hiszen a tolvaj riasztást kap az iPhone-ján az elveszettnek jelölt követőeszközről, így képes megkeresni és elhajítani azt. Emiatt a rivális Tile követőkütyü fejlesztőcége most bevezette a lopásellenes üzemmódot, az opcionális funkcióval csendben követhetőek az eltulajdonított holmik.

A gyártó Life360 nevű anyacégének ügyvezető igazgatója az üzemmód bejelentésben kiemelte, hogy tökéletesen tisztában vannak az üzemmód problémás jellegével, és tettek a visszaélések minimalizálása érdekében.

Az óvintézkedések keretében a funkciót csak azok aktiválhatják, akik először államilag kiadott igazolvánnyal és biometrikus adatokkal igazolják a cég számára a személyazonosságukat, továbbá beleegyeznek, hogy a Tile kérés esetén megossza az összes adatukat a hatóságokkal.

Emellett visszaélésszerű használat esetén a jogerős elítélésüket követően 1 millió dollárral automatikusan a Tile adósaivá válnak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!