Átmosta az amerikai fiatalok agyát az Apple

okostelefon kávézó mobilozás smartphone cafe
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Garantálni fogják a hosszú távú dominanciáját az okostelefonok piacán.
Vágólapra másolva!

Mostanra közismert tény, hogy az egyesült államokbeli fiatalok olyan 90 százaléka iPhone-t használ, a 1997-2012 között született (11-26 éves) Z generáció tagjai az amerikai iPhone-tulajok 34 százalékát teszik ki. A korcsoport csupán 10 százaléka használ Samsung Galaxyt, az egyéb androidos márkák pedig labdába sem rúgnak náluk. Kontextusként az idősebb generációk körében körülbelül fele-fele arányú az iPhone és az androidos mobilok használata.

Sok tinilány és fiatal nő azt állította egy tiktokos videó alatt, hogy vissza se írnának egy zöld buborékos lovagnak Forrás: Pixabay

A The Financial Times beszámolója szerint ennek hosszú távú következményei lesznek, az Apple teljesen ledominálta az amerikai fiatalokat, nem csak az iPhone-hoz ragaszkodnak az érintettek, de az Apple egyéb termékeit is nagy arányban választják alapértelmezetten.

A kiadvány szerint ezt óriási részt az iMessage csevegőszolgáltatásával érte el az Apple. A vállalat mobiljait, táblagépeit és számítógépeit használók között remekül működik a szolgáltatás, azonban az androidos mobilt használó csevegőpartnerek esetén nem használhatóak az extra funkció, a normál és a csoportos üzenetváltások is klasszikus SMS-ekben történnek, ráadásul az androidosok üzenetei kék helyett zöld szövegbuborékban jelennek meg.

Ez elsőre nem tűnik a világ végének, azonban a felmérések szerint óriási mentális nyomást helyez a fiatalokra: egyrészt nem akarnak magyarázkodni az ismerőseiknek, hogy miért rontották el mindenki chatelési élményét, másrészt sokan egyszerűen lenézik a zöld buborékos embereket.

Elérte a generáció köreiben az Apple, hogy szégyellendő dolog legyen zöld buborékosnak lenni, így muszáj iPhone-t használniuk.

Egy virálissá vált tiktokos videó kiváló példa erre a mentális nyomásgyakorlásra, a készítője megkérdezte a női nézőit, hogy mit tennének, ha egy 10 pontos pasi zöld buborékokban küldené az üzeneteket.

Rengeteg kommentelő azzal állt elő, hogy akkor csak 5 pontos lenne a pasi, vagy vissza sem írnának neki.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!